Louis van Gaal, communistische strijder geboren in een verkeerd tijdperk

De Telegraaf maakte de opstelling van het Nederlands Elftal bekend terwijl Van Gaal dacht een besloten training te houden. De consequentie is dat hij voortaan weigert nog langer in de ArenA te trainen, want – zo zegt de coach ‘Ik merk dat de opstelling dan steeds uitlekt naar één krant.’ Hij gaat op zoek naar een ander stadion.  

Eén van de befaamde woede uitbarstingen

Dat Louis van Gaal gemeenschappelijke vijanden creëert om het groepsproces te ondersteunen is al langer bekend. De pers is vaak de boosdoener en als Van Gaal de kans krijgt om deze groep te provoceren zal hij dat zeker niet nalaten, maar nu gaat de oude succestrainer een strijd aan die hij nooit kan winnen.

Toen Van Gaal nog een klein Van Gaaltje was en bij Sparta voetbalde kon je een groep nog afsluiten van de buitenwereld. Journalisten kon je weigeren, kranten verbieden en geheime trainingen lekten niet uit naar de Telegraaf. We leven nu echter in 2013, midden in het informatietijdperk. Smartphones, Twitter, Drones, er zijn vele innovatieve manieren om aan de informatie te komen. Met een simpele klik lekt alle informatie uit naar de grote boze buitenwereld.

‘We gaan op zoek naar een stadion waar dat niet gebeurt,’ zei Van Gaal over het uitlekken van de opstelling Hij probeert zich als een oude communist te verzetten tegen de nieuwe wereld, maar gaat voorbij aan het tijdsbeeld. Diep van binnen verlangt hij naar de totale controle over alle variabelen, naar een Russisch fort met beveiligingscamera’s, prikkeldraad, waakhonden en vooral geen externe prikkels. Spelers mogen slechts op geijkte tijdstippen whatsappen met hun vriendinnen en contact met journalisten gaat via de grote leider zelf, want stel je voor dat ze iets over de opstelling verklappen. In zo’n situatie zou Van Gaal het liefst trainer zijn.

Ik heb nieuws Louis, dat fort is er niet en zal er ook nooit komen.

Van Gaal kan zich maar beter neerleggen bij het feit dat Oranje van Nederland is en dat de Nederlanders graag de opstelling willen weten. Tot die tijd mag Louis zich verbijten over alle journalisten die achter zijn geheimen komen. Eén garantie heeft de trainer, de journalisten zullen dat blijven doen, in welk stadion hij ook gaat trainen. Desalniettemin succes met de zoektocht!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Eén gedachte over “Louis van Gaal, communistische strijder geboren in een verkeerd tijdperk

Reageren is niet mogelijk.