Voetbal mijn tweede thuis Hiszkia Blanken

Voetbal. Tweede thuis van Hiszkia Blanken

Datum: januari 2012

SMS Later die avond:

Hey Mart, we staan bovenaan! De nummer 1 heeft gisteren verloren van de club die laatste staat. Als we volgende week winnen worden we zeker kampioen!

Familieman Hiszkia Blanken (25) heeft in voetbal zijn tweede thuis gevonden. Na een omwenteling bij een aantal clubs is hij uiteindelijk bij een vrienden-zaalvoetbalteam terecht gekomen.

 

‘Ik ben een ontzettend fanatieke voetballer. Ondanks mijn enkelblessure wil ik vanavond toch voetballen. Nog sterker; ik móét de zaal in. Mijn team staat op het punt om de nummer twee in te halen vanavond. Dan kan ik hen natuurlijk niet in de steek laten.’

Óf de bal of de man’. Dat is mijn devies tijdens een wedstrijd. Ik ben helemaal geen schopper, maar het gaat mij te ver om de tegenstander zomaar te laten scoren. Toen ik nog veldvoetbal speelde heb ik een keer een situatie meegemaakt waarin een aanvaller mij tijdens de training passeerde. Ik kon kiezen tussen hem laten scoren of een sliding inzetten waarbij ik daarna heel hard de doelpaal zou raken. Ik koos voor het laatste. Resulaat: een kapot scheenbeen.

Als ik zo terugdenk heb ik bij aardig wat clubs gevoetbald. Via omzwervingen bij hoofdklasser A.C.V., eersteklasser PKC ben ik nu bij Oranje Nassau 11 gaan voetballen in de zaal. We spelen in de derde klasse. Ik voel me thuis in dit team. We gaan leuk met elkaar om en ook mijn vriend is hier hartstikke welkom.

Naast het veld ben ik echter vrij druk. Ik ben een echte familieman. Heerlijk om uitgebreid met de hele familie om tafel te zitten. Waarschijnlijk komt dit door de Indische roots van mijn moeder. Weet je dat mijn moeder trouwens nóg fanatieker is dan dat ik ben. Zij kwam bij vrijwel elke wedstrijd kijken. Als ik dan een tikkie kreeg van een tegenstander kon je haar drie velden verder nog horen. Mijn stiefvader steekt heel anders in elkaar. Hij heeft niet zoveel met sport. ‘Ga toch op dammen of schaken’ zegt hij altijd, ‘dan krijg je tenminste niet telkens van die lastige blessures’.

Koken is een andere grote passie van mij. Zelfs als ik om acht uur thuis kom van mijn werk vind ik het heerlijk om een drie gangen maaltijd voor mezelf klaar te maken. Daarnaast snoep ik veel. Dat komt denk ik omdat ik bij mijn ouders altijd naast de voorraadkast sliep. ’s Nachts pakte ik dan stiekem chips en chocolade en ging ik snel weer terug naar mijn kamer.

Ik blijf eigenlijk nooit thuis voor een televisieprogramma. Als ik dan toch alleen thuis bent vind ik het wel leuk om kookprogramma’s te kijken. Daarnaast ga ik graag met vrienden op pad. Uit eten, bioscoop of stappen vind ik heel erg leuk. Ik hoef er echter niet per se altijd op uit. Vaak vind ik een hapje eten bij iemand thuis ook erg gezellig.‘

In duels: ‘Óf de bal of de man’

Hiszkia Blanken na zijn overwinning
Foto: William Moore
Surf naar: www.sportersweb-gelijkspelen.nl voor meer verhalen

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes